huvud

Nyheter juni 2008

HJÄLP, PIRATERNA KOMMER!

Fast bara som ljudbok, så klart. Du behöver alltså inte gräva ner dina skatter i trädgården eller slipa morakniven. Uppläsare den här gången är skådespelaren Torkel Petersson, som du säkert har sett i filmer som Kopps och Jalla Jalla. Kul!


Torkel gör sin imitation av kommissarie Olle Jacobsson. Sådär likt, faktiskt.

OCH BRÖDERNA ÄR REDAN HÄR!

 

Som de flesta av er vet kom den tionde Petrinideckaren, Bröderna, ut i förra veckan. Mårten fick en stor härlig kartong med gratisexemplar på posten och en del av er har redan hunnit vinna den i majtävlingen.

Och på tal om majtävlingen ...

... så resulterade den i att det nu finns fyra nya petrinifilmer på YouTube. Kolla in dem!

 

JUBILEUM #1

Är naturligtvis att Petrinideckarna fyller 10 år i höst. Inte Peter och Petra, bokserien. Det var nämligen hösten 1999, lagom till Bokmässan i Göteborg, som Gömstället kom ut. Och resten är, som man brukar säga, historia. Det kommer att hända en del under jubileumsåret, och både Rabén & Sjögren, Litteralund och Mårten själv smider planer för fullt. Mer om det senare.

 

JUBILEUM #2

Gäller forumet på petrinideckarna.se Det har nämligen snart gått ett helt år sedan det lanserades! Drygt 275 medlemmar har det blivit hittills, och det är ju inte så långt ifrån en om dagen. Massor av bra berättelser har skrivits, boktips lämnats och viktiga (och roliga) ämnen diskuterats.
Tack alla ni som skriver på forumet, tack moderatorerna, och tack alla ni som går in och kollar bara för att se om det hänt något. Nästa år kommer att bli ännu roligare!

Disney + Fem-böckerna = Deckarskola!

När den nya tecknade TV-serien baserad på Enid Blytons Fem-böcker börjar sändas på Disney Channel under sommaren kommer Petriniläsare att känna igen sig. Åtminstone på hemsidan ... Vi har ju haft både Enid Blyton och Walt Disney som månadens idol här på Petrinideckarna.se, så när Mårten blev ombedd att skriva en deckarskola till den nya serien tackade han naturligtvis ja. Skolan kommer att finnas på Disney Channels hemsida om några veckor, och då kan du också se TV-serien (om du har kanalen, förstås).


bilder © DisneyChannel 2008

 

Ny bok för de minsta

Om du har småsyskon - eller bara gillar att läsa bilderböcker - kan du ju ta en titt på Mårtens nya bok för mindre barn. Den heter Den fulaste nallen i världen och kommer i maj. Handlar om Frida som fyller sex år och önskar sig en nalle. Det får hon också, men den är inte riktigt som hon hade tänkt sig. Jättefina bilder av Mimmi Tollerup!

 

Glöm inte bort att skriva till oss!

Nyhetsarkiv

November 2006

Januari 2007
Februari 2007
Mars 2007
April 2007
Maj 2007
Juni 2007

Juli 2007
Augusti 2007
Oktober 2007
November 2007
December 2007

Januari 2008
Februari/mars 2008
April/maj 2008