huvud

Nyheter

November 2006

BARNBOKENS TOPPLISTOR - DU KAN RÖSTA PÅ DIN PETRINIFAVORIT!

Här kommer en kort presentation av de böcker som hittills kommit ut i serien. Om du klickar på "Läs mer" så får du ... Ja, gissa! Alla omslag är tecknade av Jonas Burman.

MÅNADENS IDOLPORTRÄTT

ENID BLYTON - Författaren till Fem-böckerna

Har du läst något av Enid Blyton? Inte så konstigt, i så fall, eftersom denna engelska författare
skrev över FYRA HUNDRA barnböcker i sitt liv! Förutom de tjugoen böckerna i Fem-serien skrev
hon femton om Hemliga 7:an, åtta i Äventyrs-serien (Äventyrens dal, Äventyrens slott m.fl.) och massor av andra deckare. Hennes böcker har översatts till fler än fyrtio språk och sålt i bortåt
en halv miljard exemplar. Inte dåligt, eller hur?

Här kan du läsa mer om Enid.

PIRATERNA!I den förra uppdateringen utlovades ett första smakprov från nästa års petrinibok, Piraterna. Och sagt är sagt, så smakprovet kommer här!


Nu är det äntligen dags för Bokjuryn igen! Den här gången finns faktiskt Midnattsstjärnan med på 100-listan, bland bonusböckerna i kategorin 10-13 år. Och för er som är lite större, eller som bara gillar att läsa annat än deckare ibland finns också Mårtens kärleksroman "En plats de kallar lyckan" med på listan, i kategorin 14-19 år.
Här kan du se hur man röstar.

Midnattsstjärnan var den åttonde mest sålda barnboken i Sverige under oktober. Om du inte har läst den ännu kan du provlyssna här:


Smakprov 1


Smakprov 2


Smakprov 3


Mysteriet med den tyska sidan om Petrinideckarna kan vara på väg mot sin lösning! Som vanligt är det ingen av dem man misstänker som ligger bakom. Vi återkommer i frågan. Tills dess kan du titta på sidan här och läsa en svensk översättning som en vänlig man vid namn Per Forsström skickat in här. Men vi får ju inte glömma TÄVLINGSHÖRNAN

För den tävlingssugne går naturligtvis recensionstävlingen som vanligt, och där kan man som vanligt vinna ett signerat exemplar av vilken petrinibok man vill. Eller ljudbok, förstås!

 

GAMLA NYHETER

PETRINIDECKARNA I KAMRATPOSTEN!

2005 var Petrinideckarna med i julnumret av Sveriges bästa barntidning, Kamratposten med det specialskrivna mini-mysteriet "Spöket i Leksakspalatset". Om du inte prenumererar brukar KP finnas på alla bibliotek.

PETRINIDECKARNA PÅ RADIO 1

På SR Jönköpings hemsida kan du höra Mårten läsa ur Skatan samt lyssna på en kort intervju från ett besök på biblioteket i Bankeryd.

PETRINIDECKARNA PÅ RADIO 2

Högläsning ur Gömstället från programmet Stjärnstopp i Sveriges Radios P1.
Stjärnstopp sänds varje söndagkväll i P1 och är gjort för barn från nio år och uppåt.
Om du missade programmet kan du lyssna på det här.
Vill du veta mer om Stjärnstopp kan du klicka här.

INTERVJU FRÅN BOKMÄSSAN!

Här kan du se en intervju som Bokslukarna från Värnamo och Barnens Bibliotek gjorde med Mårten på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg 2005

Intervjun med Desirée som vann chiffertävlingen i december ligger kvar här. Och här kan du se alla som skickade in rätt svar.