huvud

Nyheter Juli 2007

15 Juli - Kolla på Tävlingssidan om du vann en Piraterna!

PETRINIDECKARNAS FORUM

Månadens stora nyhet är att sajten har fått ett forum där alla petriniläsare kan få snabba nyheter, tycka till och babbla med varandra! Hittills har vi 33 medlemmar (vilket är fler än två om dagen sedan starten) och 202 inlägg i 29 trådar.
En liten hemlis med forumet är också att man blir uppgraderad till nya medlemsnivåer om man är aktiv och deltar i diskussionerna. För varje ny medlemsnivå kan man se fler av de superhemliga delarna av forumet. Det tar visserligen lite tid att komma dit, men anmäl dig redan idag så är du på väg!

 

Den andra stora nyheten är förstås att Piraterna kommer ut under juli. Inte ens Mårten vet exakt vilket datum det blir, men om du frågar i din bokaffär kan de säkert svara. De flesta bibliotek i Sverige har köpt in boken i ganska många exemplar, och vill man vara bland de första som får låna den är det hög tid att reservera den nu. I Lund är det t.ex redan tolv reservationer på de tio exemplar av Piraterna som Stadsbiblioteket köper in!
Reservera alltså Piraterna på din favoritbibbla, eller förbeställ den i din bokaffär eller på Bokus redan nu. Men förmodligen är det snabbaste sättet att få boken att vara med i julitävlingen. Fem lyckliga vinnare får en signerad Piraterna så fort Mårtens förhandsexemplar kommer. Observera att julitävlingen slutar redan 15 juli!

 

Förra månadens tävling har fått sina vinnare. Här kan du se vilka de var, och tävla om fem exemplar av Piraterna.


Månadens idol är

Robert Louis Stevenson

Vem passar bättre denna piratmånad, än Robert Louis Stevenson? Han är ju författaren till "Skattkammarön", den kanske kändaste sjörövarboken genom tiderna. Robert Louis, som hade ett äventyrligt liv, föddes i Skottland och dog på Samoa i Söderhavet. Läs mer om honom på Wikipedia, eller läs något av honom på ditt bibliotek.

 

PIRATERNA kommer från tryckeriet vilken dag som helst! Det betyder att man kan beställa den i sin bokhandel eller bevaka den på t.ex Bokus. Naturligtvis kan du också reservera den på ditt bibliotek redan nu. Fråga bibliotekarien hur man gör om du inte hittar den. Man kan fortfarande läsa första kapitlet här.

 

Glöm inte bort att skriva till oss!

Nyhetsarkiv

November 2006
Januari 2007
Februari 2007
Mars 2007
April 2007
Maj 2007
Juni 2007