huvud

Nyheter

EXTRA, EXTRA!

Nu finns det ett forum där alla petriniläsare kan få snabba nyheter, tycka till och babbla med varandra! Anmäl dig idag, så hamnar du i topp på den ärofulla medlemslistan!

Juni 2007

Vitemölle by night - inte så fridfullt som man kunde tro ...

 

Oj, de svåra frågorna i pirat-frågesporten var visst inte så svåra. Eller så är ni mycket smartare än vad någon har räknat med. Hur som helst var det många som hade svarat alldeles rätt, och vinnarna finns i Tävlingshörnan. Där kan du också delta i månadens tävling - den sista innan vi börjar lotta ut Piraterna! Dessutom kan du som alltid vara med i vår vår vanliga recensionstävling här.


Månadens idol är

GUNNEL LINDE

Gunnel Linde är en av de riktigt stora svenska barnboksförfattarna, och skrev många bra böcker på 60- och 70-talen. "Den vita stenen" har ni säkert sett som TV-serie, och kanske har några av er sjungit sången om Den olydiga ballongen ("Hoppsan-studsan-hejsan, svirr och snurr och dingeli-gung") på dagis. Men nuförtiden så är det inte så många barn som har läst Gunnels underbara deckarserie om Osynliga klubben. Det finns tre delar: Osynliga klubben och Hönshusbåten, Osynliga klubben och kungliga spöket, samt Telefonen i underjorden. Tyvärr finns ingen av böckerna att köpa i vanliga affärer längre, men man brukar kunna hitta dem på antikvariat eller på Bokbörsen och Tradera. Och naturligtvis finns de att beställa genom ditt favoritbibliotek!

 

PIRATERNA har åkt iväg till tryckeriet! Det betyder att man kan beställa den i sin bokhandel eller bevaka den på t.ex Bokus. Naturligtvis kan du också reservera den på ditt bibliotek redan nu. Fråga bibliotekarien hur man gör om du inte hittar den. Det kommer mer nyheter om boken snart och man kan fortfarande läsa första kapitlet här.

 

Nu är det på tok för sent att att rösta på Midnattsstjärnan i Bokjuryn. Men du kan ju alltid titta in här för att få veta hur det gick.

 

 

Glöm inte bort att skriva till oss!

Nyhetsarkiv

November 2006
Januari 2007
Februari 2007
Mars 2007
April 2007
Maj 2007