huvud

Nyheter Oktober 2007

En snabbuppdatering ...

... i höstrusket. Piraterna ligger fortfarande på listan över de mest sålda barn- och ungdomsböckerna i Sverige under augusti. Vårt forum har nu nästan 80 medlemmar, och sajten har bortåt 2000 unika besökare i månaden! Bröderna är färdig och ska börja bearbetas snart. Samtidigt börjar arbetet med omslaget - Jonas Burman tecknar som vanligt - och några av fotografierna som ligger till grund för bilden kommer att dyka upp på hemliga platser på forumet under hösten. Så om du inte har anmält dig som forumsmedlem ännu, gör det här!

 

Månadens idoler är

Bröderna Hardy

Denna bokserie om de unga detektiverna Frank och Joe Hardy började skrivas redan 1927 och det sägs att det finns runt 400 böcker om dem på engelska! Det finns en hel del på svenska också, och chansen är stor att era föräldrar eller äldre släktingar har kvar några stycken på vinden eller i sommarstugan. Bröderna Hardy har alltid författarnamnet F.W. Dixon på omslagen, men sanningen är att många författare skrivit böckerna sedan starten. Det betyder så klart att en del böcker i serien är bättre än andra, och lite hjälp att hitta de bästa kan man få här eller här. För den som blir riktigt biten finns ett par fantastiska sajter på engelska här och här, men annars kanske man nöjer sig med att kolla på den fina TV-serie som Walt Disney gjorde av första boken år 1956. Finns att köpa på DVD, men tyvärr bara utan svensk text.

 

Septembertävlingen ...

...är avslutad och vinnarna korade, men det finns redan en ny oktobertävling uppe på Forumet.Kolla in tävlingssidan så får du veta mer !

 

Boksidan har uppdaterats med ny information om den senaste petriniboken, Piraterna. Du kan se uppdateringen här. har också fått sin första recension, och den hittar du (bland en massa annan intressant läsning) på Jonnys sida om Petrinideckarna.


För er som är lite äldre kommer här ett tips på en annan bok av Mårten Sandén. Den heter Anna d'Arc och kommer i september. Läs vad Lisa på Barnens Bokklubb skriver om den på sin blogg.

 

Glöm inte bort att skriva till oss!

Nyhetsarkiv

November 2006
Januari 2007
Februari 2007
Mars 2007
April 2007
Maj 2007
Juni 2007

Juli 2007
Augusti 2007