huvud

Nyheter augusti 2007

SOMMARSTILTJE ...

... kan man inte direkt tala om på Petrinideckarnas forum. Medlemsantalet har fördubblats på en månad, trådarna blivit mer är fem gånger så många och inläggen är uppe i 3500 vilken sekund som helst. Om du inte har anmält dig som medlem än, gör det här!

 

Annars ...

...har det varit ganska lugnt, men det kanske beror på att alla Petriniläsare suttit uppkrupna i soffan med Piraterna? Den har nu varit ute i drygt tre veckor, och enligt förlaget är mer än halva första upplagan redan såld. Så skynda dig till affären om du har tänkt köpa den.

Piraterna har också fått sin första recension, och den hittar du (bland en massa annan intressant läsning) på Jonnys sida om Petrinideckarna.

 

Vi ska naturligtvis ha en tävling också, och eftersom den här uppdateringen kom så sent har man ända tills siste september på sig att svara. Kolla in tävlingssidan!

Månadens idol är
Kalle Blomkvist
I år är det hundra år sedan Astrid Lindgren föddes, och nästan alla barn känner väl till Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Ronja Rövardotter eller figurerna på Saltkråkan. Men inte alla vet att Astrid också skrev några jättebra deckare. De handlar om Kalle Blomkvist som är tretton år och mästerdetektiv. Tillsammans med sina kompisar Anders och Eva-Lotta löser han minst lika knepiga fall som Peter och Petra. Det finns tre böcker om Kalle Blomkvist, och alla tre har blivit film flera gånger. Titta på den här sidan, eller sök i katalogen på ditt bibliotek, så får du veta mer!

För er som är lite äldre kommer här ett tips på en annan bok av Mårten Sandén. Den heter Anna d'Arc och kommer i september. Läs vad Lisa på Barnens Bokklubb skriver om den på sin blogg.

 

Glöm inte bort att skriva till oss!

Nyhetsarkiv

November 2006
Januari 2007
Februari 2007
Mars 2007
April 2007
Maj 2007
Juni 2007

Juli 2007