huvud

Nyheter maj 2008

DEN FINNS!

Första förhandsexemplaret av Bröderna kom med posten idag! (kolla datumet på dagstidningen, så ser ni att det inte är bluff ...) Nu kan man alltså vinna den i maj-tävlingen, så snabba er att filma!
 

I början av april var det barnboksmässa i Bologna i Italien. Världens största, faktiskt! Petrinideckarna var förstås med, och det fanns en del intresse från utländska förlag. Kanske får vi se Peter, Petra och Lucy lösa brott på andra språk så småningom.

 

Disney + Fem-böckerna = Deckarskola!

När den nya tecknade TV-serien baserad på Enid Blytons Fem-böcker börjar sändas på Disney Channel under sommaren kommer Petriniläsare att känna igen sig. Åtminstone på hemsidan ... Vi har ju haft både Enid Blyton och Walt Disney som månadens idol här på Petrinideckarna.se, så när Mårten blev ombedd att skriva en deckarskola till den nya serien tackade han naturligtvis ja. Skolan kommer att finnas på Disney Channels hemsida om några veckor, och då kan du också se TV-serien (om du har kanalen, förstås).


bilder © DisneyChannel 2008

Massor av medlemmar!


Det börjar närma sig ett-årsjubileum för Petrinideckarnas forum (13 juni), och nyss var vi 268 medlemmar. Det betyder nästan en ny medlem om dagen! Ni som brukar titta in och skriva på forumet vet ju hur kul det är - ni andra får kolla själva. En ny bekväm direktlänk finns numera i menyn till vänster.

Omslagsbilden till Bröderna är helt klar!

Som ni ser är det alltså bara Jonas Burmans teckning innan bokformgivaren på Rabén & Sjögren lagt vantarna på den. Det har dock hänt en del sedan dess, och det senaste budet är att Bröderna kommer i vecka 22. För dem av er som inte har veckonummer i sina almanackor är det den som börjar med måndag 26 maj. Om tre veckor alltså!
Samma dag deltar Mårten i projektet Barn & Böcker på Skansen. Ni som bor i Stockholmstrakten kan alltså tipsa er lärare om det här roliga arrangemanget. Och om läraren trilskas kan ni ju alltid övertala era föräldrar att åka till Sundbybergs vårmarknad kvällen den 29 maj istället. Mårten finns i Sundbybergs bokhandel i centrum från 18-tiden.

Ny bok för de minsta

Om du har småsyskon - eller bara gillar att läsa bilderböcker - kan du ju ta en titt på Mårtens nya bok för mindre barn. Den heter Den fulaste nallen i världen och kommer i maj. Handlar om Frida som fyller sex år och önskar sig en nalle. Det får hon också, men den är inte riktigt som hon hade tänkt sig. Jättefina bilder av Mimmi Tollerup!

Nu är röstningen avslutad i Bokjuryn för 2007. Den 19 maj får vi veta hur det gick för Piraterna och Mårtens ungdomsbok Anna d'Arc som var med på 100-listan.

Glöm inte bort att skriva till oss!

Nyhetsarkiv

November 2006

Januari 2007
Februari 2007
Mars 2007
April 2007
Maj 2007
Juni 2007

Juli 2007
Augusti 2007
Oktober 2007
November 2007
December 2007

Januari 2008
Mars 2008