huvud

Nyheter januari 2008

10-årsjubileum!

Just nu pågår en storstädning på sajten, och mycket tid går åt till att rensa upp och sortera. Förhoppningsvis blir det lättare att hitta efteråt. Men i januaris sista självande minuter (okej då, dagar ...) kommer här äntligen lite nyheter.

Julkalendern är som ni kanske gissat avslutad, vinnarna utsedda och priserna skickade. Men arbetet med nästa kalender är faktiskt redan igång! Och eftersom Petrinideckarna fyller tio år (böckerna alltså, inte Peter och Petra, de fyller tretton) under 2008 hoppas vi att den ska bli något extra.

Tioårsjubileet kommer att märkas under hela året. Inte minst i samband med att den tionde boken, Bröderna, släpps under våren/försommaren. Vad som kommer att hända är hemligt än så länge, men håll ögonen på den här sidan så får du veta det först av alla!

 

Månadens idol är ...

... den medeltida munken och deckaren William av Baskerville, här gestaltad av Sean Connery. William är en otroligt fiffig detektiv som dyker upp i "Rosens namn" en bok - som även blivit film - av den italienske författaren Umberto Eco. I ett kloster har ett antal mystiska dödsfall inträffat. William av Baskerville och hans unge assistent Adso av Melk (spelad av Christian Slater i filmen) får i uppdrag att lösa fallet. Boken kan vara ganska svår att läsa (den är värd det), men filmen kan nog alla uppskatta. Varning för ett par läskiga scener, dock.
Munkar och deckare har alltså gått att kombinera även före "Bröderna"!

Ifall du missade omslaget till Bröderna i sista avsnittet av julkalendern kommer Jonas Burmans skiss här. Det färdiga omslaget kommer upp på hemsidan så snart det är ... eh, färdigt.

Nu är det dags att rösta i Bokjuryn för 2007!
Piraterna finns inte med i 100-listan, men du hittar den här.Om du vill ha en blankett och rösta direkt på nätet kan du gå hit. Vill du veta mer om vad Bokjuryn är och hur man röstar kan du bara klicka på bilden här nedanför.

Glöm inte bort att skriva till oss!

Nyhetsarkiv

November 2006
Januari 2007
Februari 2007
Mars 2007
April 2007
Maj 2007
Juni 2007

Juli 2007
Augusti 2007
Oktober 2007
November 2007
December 2007