huvud

Ännu fler julkort

Omslaget till årets bok, Midnattsstjärnan, börjar ta form. Som alltid är det den fenomenale Jonas Burman som tecknar, och som alltid (eller, åtminstone för det mesta) visar omslagsbilden en verklig plats.
Midnattsstjärnan, som utkommer hösten 2006, utspelar sig i Lund på julen. En mycket vacker årstid i en mycket vacker stad.
Nu är det ju tyvärr nästan ett helt år till nästa julafton, så för alla julälskare kommer här några bilder att dregla över medan ni genomlider våren och sommarlovet. Och allra bäst passar de naturligtvis att ta fram och titta på när det blir dags att läsa Midnattsstjärnan i höst!Stortorget med granen och fontänen en natt strax innan jul Så här mysig ser Peter och Petras gata, Lilla Fiskaregatan, ut när det har snöat på den Om man går norrut och vänder sig om på Kyrkogatan ser Lund ut så här Och så här blå och tjusig kan Domkyrkan vara i decemberskymningen Lundagårdsparken är fin hela året, inte minst på vintern Ljusträdet utanför Akademiska Föreningen i Lundagård är en tradition Här är gångstigen genom UB-parken där Skatan cyklade. Hon hade nog haft svårare att komma fram i december Det vackra Universitetsbiblioteket (UB) ser ut som ett sagoslott i julskymningen. Och det är det också!Här nedan kommer några bilder från stadsdelen Professorsstaden i vinterskrud. Kanske bor moster Lili, Oskar eller rent av Lucy i något av husen. Vem vet?