huvud

West 79 Street, Manhattan

Innan familjen Petrini flyttade till Lilla Fiskaregatan i Lund bodde de i New York. Närmare bestämt på West 79 Street i området som kallas Upper West Side. Det ligger på västra sidan av Central Park, ungefär mitt på Manhattan, och är som en liten småstad i storstaden. De som bor där är oftast vanliga människor, även om det kan finnas både miljonärer och fattiga på samma gata. I kvarteren finns de flesta sorters affärer man behöver, skolor, bibliotek, små parker och restauranger. Peter och Petra hade kompisar i de flesta av husen på West 79 Street, men också på gatorna intill, på flotta Riverside Drive, på Broadway och Amsterdam Avenue.

Trappan bakom den röda skylten leder upp till familjen Petrinis lägenhet! Fast det är förstås någon annan som bor där nu.

Tunnelbanenedgången i hörnet av 79 Street och Broadway. Härifrån kan man ta sig nästan vart som helst i hela New York om man har ett tunnelbanekort eller två dollar!

Rubén i den röda kepsen säljer grönsaker och frukt på West 79 Street nästan varje dag. Både Rubéns pappa och farfar var grönsakshandlare, och det var faktiskt Peter och Petras morfar, morfars far, morfars farfar och morfars farfars far också!

När Juliet var liten trodde hon att Askungen bodde i huset i hörnet av Broadway och West 79 Street. Men det är bara en vanlig kyrka, även om den har ovanligt fina torn.

I den här lilla rabatten försökte Petra odla morötter när hon var yngre. Det gick inget vidare.

Det är inte svårt att hålla sig ren på West 79 Street. Tre tvätterier på rad! Familjen Petrini bodde på andra våningen ovanför det med den röda skylten, och det är deras vardagsrumsfönster som har ett litet grönt plåttak.